Geschiedenis

Meer dan 40 jaar Solinger vakmanschap bij Slijpbedrijf Assink

In 1978 is Bert Assink begonnen met de opleiding in Solingen voor het produceren en slijpen van scharen. Deze opleiding duurde ongeveer 3 jaar waarna Bert als vakbekwaam slijper aan het werk is gegaan bij verschillende opdrachtgevers. Vakbekwaam is hij dan al wel maar het echte “FingerSpitzengefuhl” leer je toch echt in de praktijk. Bert heeft gewerkt bij Hammesfahr en Henckels-Zwillingwerk. Verder heeft hij demo’s gegeven voor Robert Herder (windmolenmes).
Enkele keren per jaar vonden er “bijscholingen” in Solingen plaats. Dit diende om je vaktechnisch scherp te houden en oude vaardigheden niet verloren te laten gaan. De meeste scharen worden tegenwoordig machinaal gemaakt waardoor er minder werk in de productie is. Hierdoor is deze bijscholingen niet meer noodzakelijk.

Vakbekwaam

15 jaar geleden is Bert dan ook gestart met de reparatie aan scharen en scheerkopjes voor hondentrimmers en kappers. Als snel volgde het slijpwerk voor de restaurants. In 2007 heeft hij de stap gemaakt naar volledig zelfstandig ondernemerschap. Hierbij heeft hij zich niet verbonden aan één merk of toeleverancier. Kwaliteit is waar hij voor staat. Of het nou gaat om slijpwerkzaamheden of om de verkoop van producten. Bert is hierin een onafhankelijke slijper en adviseur. Alles bij elkaar is het een zeer prettige, week vullende bezigheid is geworden, aldus Bert Assink.

Bert is getrouwd en heeft 2 dochters. Naast een vakspecialist is Bert ook een sociaal mens die graag een praatje maakt.

Wil je meer weten over de technieken? Neem gerust contact op…