Koksmessen slijpen voor Restaurants & Koks

Niet de machine maakt een mes goed scherp maar de man die de machine bediend.

Wij slijpen koksmessen op machines die in de bekendste Solinger messen fabrieken gebruikt worden. Niet alleen de machine maakt een mes goed scherp maar de man die de machine bediend beheerst het vakmanschap. Dit vakmanschap is bij ons in ruime mate aanwezig.
Koksmessen worden geslepen met de snijhoek die na gedegen onderzoek het langst scherp blijft. Ook worden de messen weer zo geslepen dat ze bij het snijden over de hele lengte de snijplank raken en niet zoals vaak gebeurt er bij de krop of bolster een holling ontstaat zodat je elke keer met de punt van het mes stukjes die niet goed zijn doorgesneden bij moet werken.

Koksmessen worden plank aansluitend geslepen

Vraag een kok naar zijn mes en hij zal het behandelen als zijn “kindje”. Meerdere koks weten ons slijpwerk op waarde te schatten en laten hun messen regelmatig door ons slijpen, waarna ze met het aanzetstaal hun messen lang kunnen onderhouden. Koksmessen worden plank aansluitend geslepen. In de juiste hoek. Tussen de 15 en 20 graden. Afhankelijk van de kwaliteit en gebruik van het mes. Met de jaren lange ervaring en de vakbekwaamheid van ons is ook hier de kwaliteit gegarandeerd.

Laat het ons weten of we wat voor u kunnen betekenen.